środa, 2 listopada 2011

Podziękowania dla gości ślubnych - czekoladki domowej roboty!

Zastanawiasz się nad upominkiem, drobnym prezentem dla gości ślubnych... a może przygotuj przepyszne czekoladki domowej roboty. Pierwszą z moich czekoladowych propozycji jest tradycyjny blok czekoladowy - jego smak przeniesie Twoich gości w czasie.

Przepis na blok czekoladowy znajdziesz w oddzielnym poście - pod tym linkiem.



Czekoladowe serduszka krok po kroku:
  1. Przygotuj blok czekoladowy zgodnie z przepisem i wyłóż go do płaskiego naczynia (blaszki na ciasto) bądź do keksówki. Odstaw go do ostygnięcia i wstaw do lodówki. 
  2. Po schłodzeniu wytnij z niego foremką do ciastek serduszka, bądź wybrany przez Ciebie kształt. Blok przygotowany w keksówkach trzeba wcześniej pokroić na "plastry" grubości ok. 1-1,5 cm.
  3. Ułóż na papierowy papilotkach do muffinek i zapakuj w woreczki z celofanu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz