piątek, 6 marca 2015

Przepis na ekspresowe brownie

Nagły zwrot akcji... zamiast oznak wiosny, za oknem pruszy śnieg:) A nas zaatakował złośliwy wirus i totalnie nas rozłożył. Chyba po raz pierwszy jesteśmy chorzy całą czwórką jednocześnie. Bawimy się więc w domowy szpital:) 


Zamiast naklejki "dzielny pacjent" będzie nasze ulubione ciasto - ekspresowe brownie. Polecam szczególnie na mroźne poranki i wieczory, podane z kubkiem spienionego mleka... mm yummy:)


Przepis:
2 jajka
220 g cukru
120 g mąki
120 g roztopionego masła
3 łyżki kakao


Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do małej tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia) i piec w 160-180 przez 20-30 minut. Wyjmijcie  z piekarnika, gdy od góry zrobi się lekka skorupka, ale w środku będzie jeszcze wilgotne, gdy potrzymacie je jednak trochę dłużej, to po prostu bardziej się dopiecze, więc jak kto woli:)


Przepis znalazłam tutaj

Miłego weekendu:)

4 komentarze:

  1. Przepis ekspresowy, i nie ma żadnych "dziwnych" składników, których nie ma się w domu ;) będę musiała wypróbować!
    A Wam życzę zdrówka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto wydaje się łatwe, jeśli smakuje tak jak myśle, to musi być super smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Wystąpił błąd w tym gadżecie.